facqdigilogistiek.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 978 – september 2021
Menselijke factor combineren met digitalisering

Het succes van een groothandel staat of valt met zijn medewerkers. Als familiebedrijf hecht Facq veel belang aan een goede werksfeer. Hoewel het bedrijf nu meer dan negenhonderd werknemers telt, staat een familiale sfeer meer dan ooit voorop. De geschikte personen vinden en motiveren is een blijvende uitdaging, en is iets waar Facq aan blijft werken. De menselijke dimensie is immers de basis van alles, ook van de voortschrijdende digitalisering. De digitale dimensie werkt immers het best als een aanvulling op het menselijk contact.

wiloduurzaam1.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 978 – september 2021
Wilo mikt op duurzaamheid

Pompfabrikant Wilo zet duurzaamheid hoog in het vaandel. Concreet heeft de groep een aantal krachtlijnen geformuleerd om bij te dragen tot de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals of SDG) van de Verenigde Naties. De aanpak van Wilo speelt zich af op vier gebieden, die aansluiten bij de activiteit van de groep: water, energie en uitstoot, materiaalgebruik en afval, en tenslotte, medewerkers en maatschappij.

vanmarckesolcentersofferteteam.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 977 – mei 2021
Teams ‘Offerte’ en ‘Delivery’ geoliede tandem binnen Van Marcke

Binnen de Solutions Centers van Van Marcke opereren de teams Offerte en Delivery als een geoliede tandem. Om de professionele installateurs en hun eindklanten nog beter te bedienen werd binnen het Delivery Team een Unit Project-Team opgericht, dat enkel projecten, gelinkt aan een bepaalde showroom, opvolgt.

viessmannish21foto3.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 977 – mei 2021
Viessmann kijkt met vertrouwen naar toekomst

Op de virtuele persconferentie van Viessmann ter gelegenheid van de al even virtuele beurs ISH Frankfurt, stonden uiteraard de gevolgen van de coronacrisis centraal. De verwarmingsfabrikant heeft zich goed door de crisis geslagen en is er zelfs sterker uit gekomen. Volgens CEO Max Viessmann is dat in belangrijke mate te danken aan de specifieke aanpak van een familiebedrijf. De firma zet nu volop in op toekomstgerichte oplossingen om de volgende uitdaging aan te kunnen: de klimaatverandering.

grohexctc.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 976 – april 2021
Grohe versterkt digitale aanwezigheid

Digitale communicatie wordt steeds belangrijker. Lixil, de groep die het sanitairmerk Grohe overkoepelt heeft dat terdege begrepen. Met Grohe X lanceert het dan ook een digitaal merkplatform, waar partners en eindklanten alle informatie en een waaier aan hulpmiddelen kunnen vinden. Ter gelegenheid van de lancering stelde Grohe ook zijn visie voor. Duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid staan meer dan ooit centraal. Zo zijn de vier bestlopende productlijnen cradle-to-cradle gecertificeerd.

remehaua13_1.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 976 – april 2021
Energietransitie leidt tot totaalaanbieders

De HVAC-markt evolueert door de energietransitie. De meeste marktspelers groeien uit van warmteproducent naar leverancier voor binnenklimaat. “De ketelfabrikanten worden totaalaanbieders voor binnenklimaatoplossingen”, zegt Yves Vanpoucke, commercial director sales unit Belgium bij Remeha. “In die filosofie lanceren we – complementair aan onze bestaande business – een breed airco-segment met onder meer cassettes en wandtoestellen.”

linumprihodadelhaize.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 975 – maart 2021
Prihoda zet industriële ventilatiemarkt op scherp

Xilio, deel van de Linum Group, neemt de bedrijfsnaam Prihoda over van haar Tsjechische fabrikant Prihoda Srl. Het Kuurnse bedrijf is gespecialiseerd in op maat gemaakte textielkanalen en diffusers voor professionele luchtverdeelsystemen. “De nieuwe naam sluit perfect aan bij wat onze specialisten de installateur kunnen aanbieden. De focus van Prihoda komt ook overeen met het toenemende belang van ventilatie in gebouwen. De andere activiteiten, met HVAC-installatietoebehoren, blijven bij zusterbedrijf Linum Europe”, zegt Jan Vanderbeke, CEO van beide bedrijven.

facqcgfoto3.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 975 – maart 2021
Facq wordt deel van GC-Gruppe: een keuze voor de toekomst

Facq, groothandel en expert in badkamers, sanitair en verwarming staat voor een nieuwe mijlpaal in zijn bestaan. Het familiebedrijf werd meer dan 140 jaar geleden opgericht en is recent toegetreden tot GC-Gruppe, de belangrijkste Europese groothandelaar voor professionele klanten. Damien Vanden Dael, CEO, geeft tekst en uitleg bij deze meerderheidsparticipatie en de impact die ze op de het familiebedrijf zal hebben.

grohebrennwaldfoto4.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 974 – februari 2021
De commerciële visie van Grohe

Om relevant te blijven in een snel veranderende wereld moet een organisatie flexibel blijven. Voor een wereldspeler zoals sanitairspecialist Grohe, geldt dat des te meer. Jonas Brennwald, CEO Lixil Water Technology EMENA lichtte voor ons de commerciële aanpak voor de komende jaren toe.

wascoservicefoto2.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 973 – november 2020
Service en onderhoud perfecte manieren voor klantenbinding

Dit jaar viert de Nederlandse vakgroothandel in verwarming, sanitair, airconditioning, ventilatie en onderdelen Wasco haar 50-jarig bestaan. Deze HVAC-groothandel telt 34 vestigingen op de Nederlandse markt en biedt ook in België HVAC-onderdelen en diensten aan die installateurs ondersteunen en ontzorgen bij hun service- en onderhoudswerkzaamheden.

termico30foto1.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 972 – oktober 2020
Binnenkort 30 jaar Termico

Termico, de Belgische specialist in buisstralers, is gevestigd in Nijvel en ontwerpt, fabriceert en verdeelt verwarmingssystemen voor industriële gebouwen. De kerncompetentie is gevormd door buisstralers van eigen fabricaat, aangevuld met een breed

radsonrebrandingfoto2.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 972 – oktober 2020
Een heldere en duurzame positionering voor Radson

De verstedelijking en de renovatiemarkt vormen een steeds grotere uitdaging voor het klimaatcomfort binnenshuis en doen de vraag naar reële duurzame totaaloplossingen toenemen. Met Olivier Schmitz van Radson hadden we het over de nood aan (een mix