thermocomfortmallegebouw.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 986 – oktober 2022
Nieuwe hub Engels Group in Malle in gebruik

Na 95 jaar verhuisde Engels Group in mei 2022 van de Antwerpse Paardenmarkt naar een nieuw logistiek distributiecentrum in de industriezone van Malle. De nieuwe site is grotendeels in gebruik. Enkel de multifunctionele state-of-the-art toonzaal van 2.500 m² zal pas in de eerste helft van 2023 operationeel zijn. Alle faciliteiten zijn aanwezig om installateurs, leveranciers en eigen medewerkers een aangename werk- en verblijfsomgeving te bezorgen. Engels Group mag zich officieel een ‘Great Place to Work’ noemen. “Voor de blijvende groei van onze onderneming was een nieuwe locatie buiten het centrum van Antwerpen noodzakelijk. In Malle hebben we plaats om aan onze toekomst te bouwen”, aldus Jan en Marc Engels, de derde generatie bedrijfsleiders van Engels Group.

geberitmeisetoonzaalb2creserve.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 985 – september 2022
Nieuwe hub in Meise

51 jaar geleden zette Geberit haar eerste stappen op de Belgische markt. Met haar innovatieve kwaliteitsproducten kon de onderneming uitgroeien tot marktleider in de wereld van sanitaire producten. De Zwitserse fabrikant kijkt echter naar de toekomst en steeds meer naar de eindgebruiker. De recente verhuizing naar een nieuw gebouw in het Brixius Business Park in Meise past perfect in dit plaatje. “Geberit is altijd op zoek naar toegevoegde waarde”, aldus José Wyns, algemeen directeur.

lembrehts1.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 985 – september 2022
50-jarig bestaan van Lembreghts

Op 14 mei vierde de firma Lembreghts samen met 900 installateurs haar 50-jarig bestaan. Het bedrijf werd in 1972 door Louis Lembreghts opgericht in Oevel (Westerlo), en is gespecialiseerd in de verdeling van HVAC-materiaal. Het telt nu drie vestigingen en de activiteiten bestrijken zowat heel Vlaanderen.

vmhomepagenl.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 984 – mei 2022
Van Marcke webshop in een nieuw jasje

E-commerce zit al een tijdje in de lift, en de coronamaatregelen hebben die beweging alleen maar versneld. Groothandel Van Marcke speelt hierop in, en heeft recent zijn professionele webshop helemaal in een nieuw kleedje gestoken. Dit is nog maar het begin van een hele digitale vernieuwing; er zitten nog tal van nieuwe functies in de pijplijn. We spraken met Pascal de Spiegeleer en Eline Vanassche over de visie van Van Marcke op e-commerce.

grohefuhr2wkk.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 984 – mei 2022
Duurzaamheid als fundament

Circulariteit en duurzaamheid zijn modewoorden geworden; er gaat geen dag voorbij of iemand heeft het erover. Daardoor dreigen die termen hun betekenis te verliezen. Om na te gaan wat circulariteit in de sanitairsector werkelijk betekent, vroegen we aan sanitairfabrikant GROHE hoe deze firma dit idee in de praktijk vertaalt. Thomas Fuhr, leader fittings Lixil International en Co-CEO van GROHE, stond ons te woord.

lgnieuwkomers2022b2b.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 984 – mei 2022
LG Air Solutions is klaar voor de toekomst

Met extra mankracht wil LG Air Solutions haar positie op de Belgische markt verder versterken. Kris Sampers wordt als Business Development Manager één van de nieuwe gezichten op de Benelux-markt. Pieter Beerten wordt als Service Engineer één van de aanspreekpunten van LG Air Solutions op het terrein. “De toenemende elektrificatie speelt in de kaarten van LG”, aldus de door de wol geverfde vakspecialisten.

schellvisie2.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 980 – november 2021
“De toekomst wordt contactloos”

Sinds juli 2020 is Andrea Bußmann de nieuwe algemeen directeur verkoop, marketing en productmanagement bij Schell. Zij is in deze functie gestart in een bijzonder uitdagende periode. Inmiddels is zij ruim een jaar in functie en dat was voor ons een reden om een kort gesprek met haar aan te gaan over wat we de komende jaren van Schell mogen verwachten.

vbdebackerartis2.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 980 – november 2021
Europese kwaliteit als troef

Aan het hoofd van het Belux-filiaal van sanitairfabrikant Villeroy & Boch is er een personeelswiiziging doorgevoerd. Valentin Ziraldo, jarenlang het gezicht van de firma, werd bevorderd tot commercieel directeur West Europa. In zijn plaats voor Belux komt Marc De Backer, die al heel wat ervaring in de branche heeft bij verschillende vooraanstaande sanitairfirma’s waarvan de laatste zes jaar bij Villeroy & Boch. Die wijziging was een goede gelegenheid om een stand van zaken te maken bij de sanitairfabrikant, die bijzonder trots is op zijn Europese traditie.

smitsairschakomijdrechtmockup.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 979 – oktober 2021
Schako en Smitsair bundelen expertise en ervaring in luchttechniek

Recent heeft de Schako Group, gevestigd in het Zwitserse Uhwiesen, de Nederlandse bedrijven Smitsair en Smitsair JETsystemen overgenomen, met een familiegeschiedenis van meer dan 100 jaar. Zo blijft het bedrijf groeien in nauwe samenwerking met het Duitse dochterbedrijf Schako, haalt het aanvullende technologische competentie in huis, en verkrijgt het een betere toegang tot de Nederlandse en Belgische markt. Op Install Day in Brussels Kart Expo kan u straks kennis maken met het nieuwe elan en de projecten van deze luchtbehandelingsspecialisten.

groheexperiencefoto3.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 979 – oktober 2021
Grohe Experience Center in Zaventem

Sanitairspecialist Grohe heeft in zijn vestiging in Zaventem een gloednieuw Experience Center geopend. Dat moet aan alle categorieën van klanten en partners de volledige Grohe-ervaring bieden. Eindklanten kunnen er inspiratie opdoen, terwijl professionals er terecht kunnen voor advies, technische ondersteuning of praktische opleidingen. De inhoud gaat verder dan producten alleen: bezoekers krijgen er inzicht in de wereld van Grohe, waar duurzaamheid centraal staat.

geberitmeise.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 979 – oktober 2021
Een halve eeuw Geberit in België

Precies 50 jaar geleden zette het Zwitserse bedrijf Geberit zijn eerste stappen op de Belgische markt. In die tijd is het uitgegroeid tot een toonaangevende totaalaanbieder voor sanitair, met zowel installatiemateriaal als badkameruitrusting. Het bedrijf blijft niet stilzitten: zo wordt dit najaar een nieuw gebruiksvriendelijk systeem van persfittingen uitgebracht: Geberit FlowFit.

boschpc21waermepumpecompress7400i.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 978 – september 2021
Bosch mikt op AIoT, elektrificatie en groene waterstof

Op de voorstelling van de resultaten van 2020 van de Bosch-groep was de stemming voorzichtig optimistisch. De groep is 2020 goed doorgekomen, en heeft 2021 sterk ingezet. Elektromobiliteit wordt zo stilaan een van de kernactiviteiten van de groep. Voor de verdere groei mikt Bosch op slimme producten door artificiële intelligentie te combineren met het internet der dingen tot wat de firma AIoT noemt. Andere toekomstgerichte aandachtspunten zijn toepassingen van groene waterstof, met onder meer brandstofcellen.