testodigitaal4.jpg

MEET- EN REGELTECHNIEK  
Install Magazine 997 – april 2024
Verbind je testo meettoestellen!

Digitale manifolds zijn onmisbaar voor de koeltechnieker. Bij Testo kan je terecht voor de alom gekende digitale manifold testo 557s en daar is onlangs met de testo 570s een verbeterde variant bijgekomen, met een ingebouwd geheugen. Hierdoor is de testo 570s met Bluetooth en 4-weg-ventielblok de optimale oplossing voor duurmetingen aan koelsystemen, airco’s en warmtepompen. Dankzij intelligente foutenanalyse in de testo Smart App kunnen afwijkingen snel en betrouwbaar worden herkend. De testo 570s heeft de langste looptijd van alle bestaande manifolds, tot 360 uur. In combinatie met het grote gegevensgeheugen en de hoge meetnauwkeurigheid maakt dit de testo 570s een betrouwbare partner voor lange- en kortetermijnmetingen.

whitepapercloudwithlaptoponblacktablebackg20231221222754utc.jpg

MEET- EN REGELTECHNIEK  
Install Magazine 995 – februari 2024
Digitalisatie voor meer efficiëntie en minder uitstoot

Als vooraanstaande fabrikant van HVAC-materiaal weet Mitsubishi Electric dat men verder moet denken dan de toestellen zelf. Sturing en beheer zijn van cruciaal belang voor een goede werking. Voor deze laatste aspecten zet Mitsubishi Electric volop in op het Melcloud platform. Voor de fabrikant is het duidelijk: digitalisering is de sleutel tot een efficiënte werking van HVAC-installaties en dus ook tot minder uitstoot. Zo draagt digitalisatie direct bij tot de energietransitie. Recent introduceerde de fabrikant een nieuwe versie van Melcloud.

218425774xlnormalnone.jpg

MEET- EN REGELTECHNIEK  
Install Magazine 995 – februari 2024
Steun bij digitalisatie

Digitalisatie, slimme gebouwen, flexibele netwerken, het zijn termen die ons om de oren vliegen. Ze bieden ongetwijfeld kansen voor ondernemers, maar het is niet altijd eenvoudig om dergelijke ideeën in de praktijk te brengen. EDIH-EBE kan daarbij helpen. De afkorting staat voor European Digital Innovation Hub Energy in the Built Environment, en biedt ondersteuning aan kmo’s en openbare instellingen die actief zijn in de gebouwde omgeving. Op een recent webinar werd toegelicht wat die ondersteuning concreet inhoudt.


Resideo rectangle mei 2024
builtwin2.jpg

MEET- EN REGELTECHNIEK  
Install Magazine 993 – oktober 2023
Meer efficiëntie door predictieve sturing

Naarmate gebouweninstallaties efficiënter worden, worden ze ook complexer. We zien meer en meer gevallen van hybride installaties, met een systeem voor basislast en een voor pieklasten, en/of combinaties van actieve en passieve technieken. Dat vereist een aangepaste regeling om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt. In de praktijk is dat minder evident, met als gevolg dat het werkelijke verbruik sterk kan afwijken van het berekende. Builtwins, een bedrijf ontstaan uit de onderzoeksgroep van Prof. Lieve Helsen (KU Leuven), wil daaraan verhelpen met een predictieve regeling, gebaseerd op een digitaal model van het gebouw. Op een studiedag aan de KU Leuven werden de eerste praktijkervaringen voorgesteld.

euroindex2.jpg

MEET- EN REGELTECHNIEK  
Install Magazine 991 – mei 2023
Een rookgasanalyser voor het smartphone-tijdperk

Euro-Index brengt de Eurolyzer S1 uit Op het vlak van elektronische rookgasanalysetoestellen heeft Euro-Index een stevige reputatie verworven voor innovatie en hoge prestaties. 25 jaar na de introductie van de eerste Eurolyzer zet het bedrijf die lijn verder met de Eurolyzer S1. Dit toestel behoudt de sterke punten van zijn voorgangers

1a_2.jpg

MEET- EN REGELTECHNIEK  
Install Magazine 990 – april 2023
Testo Pro+ “De toekomst is digitaliseren”

Digitalisering is niet meer weg te denken uit de installatiesector. De tijd dat een herstelling of een periodiek onderhoud wordt afgesloten rond de keukentafel met het obligate tijdverlies om de vereiste attesten in te vullen, is definitief verleden tijd. Maar er is nog meer. Digitale attesten kunnen niet meer verloren gaan, ze komen bij alle betrokkenen terecht, en bovendien wordt de foutenmarge sterk verkleind.

hcc1001highres.jpg

MEET- EN REGELTECHNIEK  
Install Magazine 989 – maart 2023
Met Resideo’s slimme oplossingen flink besparen in de winter

Met de stijgende prijzen voor gas en elektriciteit, neemt ook de bezorgdheid bij Belgische woningeigenaren toe. Dat blijkt uit onderzoek (1) van Resideo onder ruim 900 deelnemers. Van hen zegt 91% bezorgd te zijn over de situatie. Ruim tweederde van de ondervraagde personen wil daadwerkelijk stappen ondernemen om de rekening voor de stookkosten omlaag te brengen. Met Resideo’s slimme oplossingen hebben installateurs en consumenten de mogelijkheid om flink te besparen op de energierekening.

bulexconnect1kantoor.jpg

MEET- EN REGELTECHNIEK  
Install Magazine 986 – oktober 2022
Zorgeloos verwarmen met geconnecteerde systemen

Zorgeloos comfort verzekeren, dat is de centrale prioriteit voor Bulex. De slogan van de verwarmingsfabrikant is niet voor niets ‘Relax, it is Bulex’. Met de MiGo Expert tool wil Bulex de mogelijkheden van geconnecteerde toestellen benutten om het werk van de installateur efficiënter te laten verlopen, en om de klant meer gemoedsrust te bieden.

135590751l.jpg

MEET- EN REGELTECHNIEK  
Install Magazine 986 – oktober 2022
Energiebesparing door een slimme regeling

Er wordt steeds meer gevraagd van gebouweninstallaties. Ze moeten niet alleen voor thermisch comfort zorgen, maar dat moet ook zo zuinig mogelijk gebeuren. Daardoor worden ze ook complexer: dikwijls zien we combinaties van verschillende technieken, met vaak nog meerdere energieproductiesystemen en/of opslag. De gangbare regelmethodes schieten daarvoor tekort, met als gevolg dat die installaties inefficiënt werken. Builtwins, een spinoff van de KULeuven heeft daarvoor een predictieve regeling ontwikkeld die alle componenten van een installatie efficiënt met elkaar kan laten samenwerken.

testo3.jpg

MEET- EN REGELTECHNIEK  
Install Magazine 983 – april 2022
Testo ProCool voor de koeltechnieker

Na de succesvolle lancering van ProHeat in 2020, zet Testo met ProCool een volgende stap in de digitalisering van attesten. De twee mobiele tools komen samen in TestoPro+, een gebruiksvriendelijk en performant online platform voor de HVAC-installateur. Hiermee kunnen installatiebedrijven, ongeacht het aantal werknemers, hun werk beter organiseren en de interventies digitaliseren. Omdat klimaatbehandeling en ventilatie door elkaar lopen is Testo nu al volop bezig om in de nabije toekomst Testo Pro+ verder uit te breiden.

wegttr.jpg

MEET- EN REGELTECHNIEK  
Install Magazine 979 – oktober 2021
Waarom variabel-toerentalregelingen essentieel zijn voor HVAC-toepassingen

Het Internationaal Energieagentschap (IEA) voorspelt dat door een verdubbeling van de energie-efficiëntie van airconditioning in 2050 een groei in het mondiale energieverbruik van 1300 gigawatt kan worden voorkomen. Hoe kan deze energiebesparing worden gerealiseerd? Dat is mogelijk met variabel-toerentalregelingen, zoals Marek Lukaszczyk, van WEG, de wereldwijde producent en leverancier van motoren en aandrijftechnologie uitlegt.

testodigi3.jpg

MEET- EN REGELTECHNIEK  
Install Magazine 978 – september 2021
Testo zet digitalisering verder door

Testo ontwikkelt toestellen die de evolutie van de installatiemarkt volgen. Het klinkt logisch, maar dit gaat verder dan wat men op het eerste gezicht denkt. Niet alleen worden er andere metingen gevraagd, maar doordat de specialiteiten steeds meer door elkaar lopen, vraagt deze polyvalente installateur ook polyvalente toestellen. Die toestellen moeten niet alleen meten, ze moeten ook toelaten om de meetresultaten te exploiteren. Digitalisering is hier de oplossing, daarom breidt de fabrikant naast zijn toestellen ook de connectiviteit verder uit.

afbeeldingbovenartikel.jpg

MEET- EN REGELTECHNIEK  
Install Magazine 978 – september 2021
Technische installaties perfect afleveren

Euro-Index staat bekend om de kwaliteit van zijn meetinstrumenten, waaronder de Blauwe Lijn rookgasanalysers. Een nauwkeurige meting kan echter pas gegarandeerd worden mits regelmatig onderhoud en kalibratie. Euro-Index ondersteunt de vakman daarin met een compleet pakket van service en opleiding.

resideonibezwevegembuitenunit.jpg

MEET- EN REGELTECHNIEK  
Install Magazine 977 – mei 2021
‘Een goede energetische combinatie in de markt’

In de Kortrijkstraat te Zwevegem werd recent een ruime villa uit de jaren 60 grondig energetisch en qua indeling gerenoveerd naar een ontwerp van architecte Tine Bulteel. Naast duurzame materialen werd er geopteerd voor een innovatieve oplossing voor het koelen en verwarmen. De lucht-water warmtepomp van Nibe, aangestuurd door de Honeywell Home evohome zoneregeling van Resideo, levert een goede energetische combinatie op.

testosmartprobesfoto5.jpg

MEET- EN REGELTECHNIEK  
Install Magazine 976 – april 2021
Testo Smart Probes

De compacte meettoestellen Testo Smart Probes bieden de installateur een ongekende flexibiliteit. De kabelloze instrumenten worden via Bluetooth met een smartphone of tablet verbonden. Met de gratis Testo Smart Probes App worden de meetgegevens overgedragen naar de smartphone of tablet, die dan niet alleen dient als display maar ook meteen de gegevens opslaat. Hiermee is de stap gezet naar totale flexibiliteit dankzij de digitale meettechniek.

euroindexelektrischfoto2.jpg

MEET- EN REGELTECHNIEK  
Install Magazine 975 – maart 2021
Euro-Index breidt gamma uit

Euro-Index staat traditioneel sterk als leverancier van materiaal en meetapparatuur voor verwarmingsinstallaties op gas en stookolie. Naarmate de energietransitie zich doorzet, winnen echter ook andere specialiteiten aan belang, met name elektriciteit en koeltechniek. De firma heeft daarom het assortiment meetinstrumenten voor elektrische installaties verder uitgebreid. Tevens wordt het aanbod voor koeltechniek versterkt, om in te spelen op de groeiende interesse voor warmtepompen en airconditioning.

117164643l.jpg

MEET- EN REGELTECHNIEK  
Install Magazine 971 – september 2020
Mogelijkheden van KNX in HVAC-installaties

KNX is nu al een dertigtal jaar gebruikt als protocol voor gebouwenautomatisering, en vindt meer en meer zijn weg naar HVAC-installaties. Toch blijven er nog vragen op de markt over de mogelijkheden en juiste toepassingen. In een recent whitepaper

euroindexiso9001foto3.jpg

MEET- EN REGELTECHNIEK  
Install Magazine 971 – september 2020
Euro-Index verbreedt service-aanbod

Euro-Index is uitgegroeid van een fabrikant en verdeler van toestellen tot een aanbieder van een totaalservice. Met de ISO-certificering van het labo in Zaventem wordt daar een nieuwe stap in gezet. Tevens is het aanbod voor onderhoud en kalibratie

fraunhoferneuraalfoto1.jpg

MEET- EN REGELTECHNIEK  
Install Magazine 969 – april 2020
Slimmer verwarmen met artificiële intelligentie

Het Fraunhofer-Institut für Solare Energiesysteme ISE is een Duits onderzoekscentrum voor zonne-energie dat zelflerende neurale netwerken voor de regeling van verwarmingssystemen heeft ontwikkeld. Deze netwerken analyseren het thermisch gedrag van

testoproheatfoto1.jpg

MEET- EN REGELTECHNIEK  
Install Magazine 969 – april 2020
Digitalisering van attesten en klantgegevens

Testo en Batibouw, het lijkt een geslaagd samenspel. Vorig jaar lanceerde Testo tijdens Batibouw de app Instalight voor de rookgasanalyzer Testo 300 om vanaf een tablet of smartphone digitale attesten op te stellen en te versturen. Met Testo

testoinstaprofoto3.jpg

MEET- EN REGELTECHNIEK  
Install Magazine 965 – november 2019
App Instapro voor rookgasanalyzers van Testo

In september 2018 lanceerde Testo de rookgasanalyzer testo 300, een meettoestel met een intuïtieve touch-bediening, een robuust design en een uiterst efficiënte rapportage. Hiermee speelde de fabrikant in op veranderende markt, waar van een