hansgroheibox2montage.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
Install Magazine 992 – september 2023
De nieuwste generatie inbouwlichamen

Exact 22 jaar na zijn voorganger is de hansgrohe iBox Universal 2, de nieuwste generatie van baanbrekende inbouwtechnieken, een feit. De vereenvoudigde installatie en toegevoegde technische snufjes bieden nog meer comfort, veiligheid en flexibiliteit waardoor het product ideaal is voor toekomstige badkamerinstallaties. Met deze innovatie komt hansgrohe tegemoet aan de behoeften van de installateur en biedt een oplossing voor elke toepassing.

facqconelrekken.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
Install Magazine 992 – september 2023
Facq breidt aanbod installatiemateriaal uit

Er is een nieuwe stap gezet in de synergie tussen Facq en de internationale groothandelsgroep GC. De Belgische groothandel neemt namelijk het Conel-gamma op in zijn assortiment. Dat is het eigen label voor installatiemateriaal van GC. De filosofie daarachter is dezelfde als wat we al kennen van het sanitair met het merk Vigour. Conel staat voor producten die gemaakt worden door vooraanstaande fabrikanten, maar die de groothandel aan scherpe prijs kan aanbieden, zonder echter af te doen aan de kwaliteit waar Facq bekend voor staat.

plenion1b.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
Install Magazine 992 – september 2023
Standaardsoftware op maat van het installatiebedrijf

Succes zorgt voor nieuwe uitdagingen. Vraag dat maar aan Bart Thienpondt, ERP-ICT verantwoordelijke bij Eco Heating. Het installatiebedrijf uit Melle is tussen 2018 en 2023 exponentieel gegroeid van 7 naar 50 medewerkers, onder meer door enkele succesvolle overnames voor een betere service. Als je bijvoorbeeld geothermische warmtepompen installeert, heb je veel meer controle over de uitvoering als je ook de grondboringen zelf doet, wat ten voordele van de klant is. Maar voor het bedrijf betekent dat wel een ander niveau van ondersteuning. Hiervoor vond Eco Heating standaardsoftware op maat bij Plenion.

flamco2.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
Install Magazine 991 – mei 2023
Oplossingen voor systeemwaterkwaliteit van Flamco

Een efficiënte warmtegenerator is de basis voor een goed werkende installatie, maar dat alleen is niet voldoende. De energie moet ook getransporteerd worden naar waar ze nodig is. Dat kan alleen maar als het systeemwater van een goede kwaliteit is: dus zonder lucht en vuil. Flamco (onderdeel van Aalberts hydronic flow control) heeft daarvoor de passende oplossingen.

reflexwinkelmann2.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
Install Magazine 991 – mei 2023
Duurzame producten voor de energietransitie

Duurzaamheid, comfort en energie-efficiëntie, dat waren de krachtlijnen bij Reflex Winkelmann op de stand van ISH 2023. De specialist in drukbehoud en hydraulische oplossingen voert daarbij een tweesporenbeleid: enerzijds door systemen te ontwikkelen die de prestaties van verwarmingsinstallaties verbeteren, en anderzijds door de milieu-impact van de eigen productie te verminderen, met name door gebruik te maken van loodvrij messing en groen staal. Het nieuwe motto is Lets. Value. Future.

bwt4.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
Install Magazine 991 – mei 2023
Waterbehandeling voor cv-installaties

De slogan For You and Planet Blue geeft de missie van BWT perfect weer: als bedrijf streven naar duurzaam en verantwoord handelen – zowel voor de behoeften van het individu als voor het behoud van onze planeet als unieke leefruimte. “Change the world, sip by sip”, vat Philippe Van Hoeydonck, Sales Manager Domestic Technology, het samen. BWT-innovaties voor het behandelen van cv-water op de ISH 2023-beurs waren onder meer AQA Therm MOVE Power en AQA Therm HWG.

caleffi2.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
Install Magazine 991 – mei 2023
Hydraulisch inregelen hoeft niet complex te zijn

Als we de energietransitie willen laten slagen, dan moeten we ook komaf maken met energieverspilling in de verdeelinstallaties. Dynamische hydraulische inregeling wordt dan noodzakelijk. Dat veronderstelt niet alleen dat de juiste regelorganen geplaatst worden, maar vooral dat de hele verdeelinstallatie geoptimaliseerd wordt vanuit een totaalconcept. Caleffi, de specialist in hydraulische verdeelinstallaties, heeft oplossingen waarmee dit eenvoudig te realiseren is. We praatten hierover met Mauro Manfredi managing director van Caleffi International.

huot.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
Install Magazine 991 – mei 2023
Lekdicht werken dankzij HUOT-koppelingen

HUOT is een Franse fabrikant van messing fittingen, gevestigd in Saint-Mihiel, een stad in het oosten van Frankrijk, op ongeveer 300 km van Brussel. Het bedrijf bestaat al meer dan honderd jaar en was aanvankelijk actief in kraanwerk voor gebouweninstallaties. Sinds de jaren 1970 verschoof de focus naar fittingen voor drinkwaterleidingen. Het bedrijf staat sterk in sanitaire installaties, voornamelijk met messing knelfittingen. Hiervan gaan er in Frankrijk meer dan een miljoen per jaar over de toonbank. Ook in België worden er tienduizenden van verkocht, en dan in de eerste plaats de BSN-BSR fittingen voor lage-dichtheid kunststofbuizen. Die worden typisch gebruikt voor regenwaterpompen in woninginstallaties. Deze flexibele buizen hebben specifieke eigenschappen, wat invloed heeft op het ontwerp van de fitting.

geberitheldentorenmontage1.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
Install Magazine 990 – april 2023
Prefab dankzij BIM

Het project Heldentoren is een nieuw architecturaal baken in Knokke-Heist. Het opvallende ontwerp is van de hand van het Nederlandse architectenbureau Neutelings & Riedijk, dat al onder meer bekend is voor het MAS in Antwerpen of de Gare Maritime in Brussel. Topklasse appartementen moeten er niet alleen goed uitzien, ook de technische kwaliteit en afwerking moeten onberispelijk zijn. Bovendien moet alles volgens een strikt schema worden afgewerkt. Installatiebedrijf DECAT empowering places stond in voor elektriciteit, sanitair en HVAC en maakte daarbij gebruik van materiaal van Geberit voor de sanitaire toevoer- en afvoerleidingen. De aanleg ging vlot dankzij verregaande prefab door de doorgedreven toepassing van BIM. Dat was onder meer mogelijk dankzij de nauwe samenwerking met het studiebureau en de leverancier Geberit.

infratechkas2.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
Install Magazine 989 – maart 2023
Infratech introduceert PLT KAS systeem voor gasaansluitingen

De firma Infratech is gevestigd in Thimister-Clermont in de provincie Luik. Sinds ongeveer twee jaar verdeelt Infratech een nieuwe generatie van RVS aansluitslangen voor gasinstallaties: PLT KAS. Deze buigbare maar vormvaste slang is ‘plug and run’ en is vooral bedoeld om het leven van de installateur eenvoudiger te maken. Door de unieke snelkoppeling zonder solderen maakt dit systeem een handige, snelle en veilige verbinding mogelijk. Bovendien is de prijs-kwaliteitverhouding erg interessant.

castel2.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
Install Magazine 987 – november 2022
Een perfecte installatie van de warmtepomp

Castel Engineering is een Belgische fabrikant van kunststoffen accessoires en onderdelen, met als belangrijkste markt de HVACR-sector. Begonnen als een lokale ondernemer heeft het maakbedrijf zich doorheen de jaren opgewerkt tot een Europese speler met producten die als referentiestandaard worden erkend. Op Chillventa stelde Castel Engineering een selectie van de nieuwe producten in de schijnwerpers.

20191017094515.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
Install Magazine 987 – november 2022
Plenion – Software op maat van de installateur

Efficiënt, flexibel, eenvoudig, snel, betrouwbaar, doeltreffend, up-to-date, ondersteuning... We kunnen nog een tijdje doorgaan, maar dit zijn alvast enkele sleutelwoorden die de software van Plenion voor de installatiesector omschrijven. Doordat alle processen met elkaar verbonden worden, moet je maar één keer alle gegevens invoeren. Bovendien is het ook software op mensenmaat, en hierdoor ook perfect bruikbaar voor de installateur die alleen of met enkele medewerkers software zoekt die waarmaakt wat wordt beloofd: slimmer, beter en sneller werken.