descointeam3.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 987 – november 2022
Desco ontvangt professionals op de expo Inteam

In het filiaal Desco Luik (Ans) werd de Inteam actie georganiseerd, om de vakmensen kennis te laten maken met nieuwigheden uit de Desco Collection. Dat omvat een breed gamma innovaties van de groothandel op het vlak van badkamers, watertechniek en verwarming. Tevens was het een goede gelegenheid om in te gaan op de toekomstplannen van de firma, zoals de opening van een ultramodern en duurzaam logistiek centrum in Wijnegem.

rbmteam1.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 987 – november 2022
RBM versterkt team

RBM, de Italiaanse totaalaanbieder van installatiemateriaal, kende de afgelopen jaren een gestage groei in ons land. Om de uitbreiding van de activiteiten te ondersteunen, werd het verkoopsteam versterkt. Technische producten zoals het RBM-assortiment vereisen immers advies en ondersteuning. Daarom deed RBM een beroep op mensen die al een brede ervaring in de sector hebben. We maken kennis met Koen Fransen, Didier Parduyns en Didier Van Damme.

induscabelstg1blockmans.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 986 – oktober 2022
Nieuw begin voor Induscabel

De traditionele opendeurdag van groothandel Induscabel in Louve Expo in La Louvière was dit jaar niet zoals alle andere. Het was immers enerzijds een afscheid van voormalig algemeen directeur Bernard Blockmans aan klanten en medewerkers, en tegelijk een doorstart van de firma binnen de STG groep.


CC Happening 2023
thermocomfortmallegebouw.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 986 – oktober 2022
Nieuwe hub Engels Group in Malle in gebruik

Na 95 jaar verhuisde Engels Group in mei 2022 van de Antwerpse Paardenmarkt naar een nieuw logistiek distributiecentrum in de industriezone van Malle. De nieuwe site is grotendeels in gebruik. Enkel de multifunctionele state-of-the-art toonzaal van 2.500 m² zal pas in de eerste helft van 2023 operationeel zijn. Alle faciliteiten zijn aanwezig om installateurs, leveranciers en eigen medewerkers een aangename werk- en verblijfsomgeving te bezorgen. Engels Group mag zich officieel een ‘Great Place to Work’ noemen. “Voor de blijvende groei van onze onderneming was een nieuwe locatie buiten het centrum van Antwerpen noodzakelijk. In Malle hebben we plaats om aan onze toekomst te bouwen”, aldus Jan en Marc Engels, de derde generatie bedrijfsleiders van Engels Group.

geberitmeisetoonzaalb2creserve.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 985 – september 2022
Nieuwe hub in Meise

51 jaar geleden zette Geberit haar eerste stappen op de Belgische markt. Met haar innovatieve kwaliteitsproducten kon de onderneming uitgroeien tot marktleider in de wereld van sanitaire producten. De Zwitserse fabrikant kijkt echter naar de toekomst en steeds meer naar de eindgebruiker. De recente verhuizing naar een nieuw gebouw in het Brixius Business Park in Meise past perfect in dit plaatje. “Geberit is altijd op zoek naar toegevoegde waarde”, aldus José Wyns, algemeen directeur.

lembrehts1.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 985 – september 2022
50-jarig bestaan van Lembreghts

Op 14 mei vierde de firma Lembreghts samen met 900 installateurs haar 50-jarig bestaan. Het bedrijf werd in 1972 door Louis Lembreghts opgericht in Oevel (Westerlo), en is gespecialiseerd in de verdeling van HVAC-materiaal. Het telt nu drie vestigingen en de activiteiten bestrijken zowat heel Vlaanderen.

vmhomepagenl.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 984 – mei 2022
Van Marcke webshop in een nieuw jasje

E-commerce zit al een tijdje in de lift, en de coronamaatregelen hebben die beweging alleen maar versneld. Groothandel Van Marcke speelt hierop in, en heeft recent zijn professionele webshop helemaal in een nieuw kleedje gestoken. Dit is nog maar het begin van een hele digitale vernieuwing; er zitten nog tal van nieuwe functies in de pijplijn. We spraken met Pascal de Spiegeleer en Eline Vanassche over de visie van Van Marcke op e-commerce.

grohefuhr2wkk.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 984 – mei 2022
Duurzaamheid als fundament

Circulariteit en duurzaamheid zijn modewoorden geworden; er gaat geen dag voorbij of iemand heeft het erover. Daardoor dreigen die termen hun betekenis te verliezen. Om na te gaan wat circulariteit in de sanitairsector werkelijk betekent, vroegen we aan sanitairfabrikant GROHE hoe deze firma dit idee in de praktijk vertaalt. Thomas Fuhr, leader fittings Lixil International en Co-CEO van GROHE, stond ons te woord.

lgnieuwkomers2022b2b.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 984 – mei 2022
LG Air Solutions is klaar voor de toekomst

Met extra mankracht wil LG Air Solutions haar positie op de Belgische markt verder versterken. Kris Sampers wordt als Business Development Manager één van de nieuwe gezichten op de Benelux-markt. Pieter Beerten wordt als Service Engineer één van de aanspreekpunten van LG Air Solutions op het terrein. “De toenemende elektrificatie speelt in de kaarten van LG”, aldus de door de wol geverfde vakspecialisten.

schellvisie2.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 980 – november 2021
“De toekomst wordt contactloos”

Sinds juli 2020 is Andrea Bußmann de nieuwe algemeen directeur verkoop, marketing en productmanagement bij Schell. Zij is in deze functie gestart in een bijzonder uitdagende periode. Inmiddels is zij ruim een jaar in functie en dat was voor ons een reden om een kort gesprek met haar aan te gaan over wat we de komende jaren van Schell mogen verwachten.

vbdebackerartis2.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 980 – november 2021
Europese kwaliteit als troef

Aan het hoofd van het Belux-filiaal van sanitairfabrikant Villeroy & Boch is er een personeelswiiziging doorgevoerd. Valentin Ziraldo, jarenlang het gezicht van de firma, werd bevorderd tot commercieel directeur West Europa. In zijn plaats voor Belux komt Marc De Backer, die al heel wat ervaring in de branche heeft bij verschillende vooraanstaande sanitairfirma’s waarvan de laatste zes jaar bij Villeroy & Boch. Die wijziging was een goede gelegenheid om een stand van zaken te maken bij de sanitairfabrikant, die bijzonder trots is op zijn Europese traditie.

smitsairschakomijdrechtmockup.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 979 – oktober 2021
Schako en Smitsair bundelen expertise en ervaring in luchttechniek

Recent heeft de Schako Group, gevestigd in het Zwitserse Uhwiesen, de Nederlandse bedrijven Smitsair en Smitsair JETsystemen overgenomen, met een familiegeschiedenis van meer dan 100 jaar. Zo blijft het bedrijf groeien in nauwe samenwerking met het Duitse dochterbedrijf Schako, haalt het aanvullende technologische competentie in huis, en verkrijgt het een betere toegang tot de Nederlandse en Belgische markt. Op Install Day in Brussels Kart Expo kan u straks kennis maken met het nieuwe elan en de projecten van deze luchtbehandelingsspecialisten.