schellcertificering.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 992 – september 2023
Water besparen door aangepast kraanwerk

Door de klimaatverandering moeten we rekenen met langere droogteperiodes. In België valt het voorlopig nog mee, maar de problemen in Zuid-Europa bewijzen dat we nog niet uit de gevarenzone zijn. Bewust omspringen met drinkwater is dus geboden. Kraanspecialist Schell wijst erop dat er met aangepast kraanwerk al heel wat te besparen valt, met een minimum aan investeringen.

vanmarckelabtouchscreeninuse.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 992 – september 2023
Tinder voor badkamers

De coronamaatregelen hebben de shift naar online winkelen een stevige duw in de rug gegeven. Geen enkele sector is er immuun voor, ook niet de sanitairtoonzaal. Groothandel Van Marcke anticipeert op deze ontwikkeling met de opening van het Van Marcke Lab: een volledig digitale showroom in hartje Antwerpen. Hier kunnen eindklanten hun badkamer ontwerpen aan de hand van performante digitale instrumenten.

groheeverstream.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 990 – april 2023
Grohe mikt op duurzaamheid

Begin maart organiseerde sanitairfabrikant Grohe de Grohe X Summit, een driedaagse digitale conferentie onder het motto Caring For Water. Water is letterlijk levensnoodzakelijk en daarom moeten we er zorgvuldig mee omgaan. Een dag van de virtuele conferentie was dan ook gewijd aan duurzaamheid en hoe Grohe dat begrip invult. De fabrikant heeft hier een zeer brede aanpak.

wcblacktempoflux3763030delabie.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 990 – april 2023
Zuinige en betrouwbare oplossingen voor openbaar sanitair

Betrouwbaarheid, zuinigheid en hygiëne zijn van kapitaal belang in openbare toiletten. Daarom stelt Delabie, de specialist in openbaar sanitair de Tempoflux 3 toiletkraan met directe spoeling voor. Dit spoelsysteem wordt direct gevoed vanuit de waterleiding. Dat vermijdt een aantal problemen waar traditionele reservoirsystemen mee te kampen hebben.

facqvigour2.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 989 – maart 2023
Facq lanceert eigen merk voor sanitair en badkamerinrichting

Eigen merken verzoenen met de promotie van A-merken, het blijft een spanningsveld voor de distributie. Met Vigour heeft Facq echter een elegante oplossing voor dit dilemma gevonden. De Vigour-producten komen namelijk uit het assortiment van gerenommeerde fabrikanten. Ze bieden dus dezelfde garantie van kwaliteit en ondersteuning als een A-merk. Er worden geen compromissen gesloten om toch maar een bepaald prijspunt te halen. Het is integendeel een uitbreiding van het gamma om een antwoord te bieden op alle behoeften van de klant.

durlem1.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 988 – februari 2023
Durlem mikt meer dan ooit op service aan de klant

Laurent Vervier, algemeen directeur van Durlem, de Belgische specialist in waterbehandeling in Hermalle-sous-Argenteau (Luik), blikt terug op het vijftigjarige jubileum van de firma in 2022, en kijkt vooruit naar 2023. Durlem blijft immers niet op zijn lauweren rusten, en brengt een aantal innovaties uit, zoals een nieuwe generatie Vi-waterverzachters, het Aqua Pure Concept, en de ‘Ecole de l’eau’. De firma zet volop in op de klantenervaring.

bwtacceleratorduplex.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 986 – oktober 2022
Waterbehandeling op maat voor Accelerator

Accelerator staat niet enkel voor de samenwerking tussen verschillende biotechbedrijven en onderzoeksinstituten op het vlak van life sciences, maar ook voor de naam van een nieuw gebouw op het Utrecht Science Park. BWT – met rijke ervaring en expertise in apparatuur voor waterbehandeling op laboratoriumniveau – zorgde er voor een installatie op maat. Door een doordachte aaneenschakeling van standaardcomponenten kan de gevraagde waterkwaliteit worden bekomen en gewaarborgd.

schellveiligheid1hoekventiel.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 986 – oktober 2022
Veiligheid in sanitaire installaties

Schell, de Duitse fabrikant van kranen, stelt in zijn assortiment verschillende aspecten van veiligheid voorop, met bescherming van de waterkwaliteit en oplossingen tegen vorstschade, verbranding of lekken.

aquaconcepthotel1.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 986 – oktober 2022
Expertise in maatwerk voor projecten

Aquaconcept, de Belgische fabrikant van douchewanden, heeft de afgelopen jaren een stevige plaats verworven op de markt. Dat is onder meer te danken aan de service en de vele mogelijkheden tot maatwerk en personalisering. Diezelfde kwaliteiten hebben de firma in staat gesteld om door te dringen op de projectmarkt, meer bepaald in de hotelsector. Project sales manager Mathias De Blicck geeft wat toelichting.

villeroybochsalesadvisorsartis.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 986 – oktober 2022
Sales Advisors sturen ook opleiding en digitale tools aan

In de voorbije jaren zijn Steffi Vissers, Gael Mammarella en Karel De Clercq uitgegroeid tot vertrouwde gezichten bij Villeroy & Boch. Als Sales Advisor zijn zij zeer breed in het sanitaire werkveld actief. Ze zijn niet enkel de link naar groothandels en installateurs (met showroom), maar ook nauw betrokken bij het opleidingsgebeuren en het promoten van de digitale tools.

willemswilrijk4takel.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 986 – oktober 2022
Alpinisme in de schacht

FlowFit, het innoverende toevoersysteem van Geberit, onderscheidt zich vooral door het installatiegemak. Door het nieuwe type van persfitting met persband, kan men immers verschillende diameters persen met dezelfde klem. Bovendien hoeft men de persklem niet meer rond de fitting te plaatsen, als men aan de persindicator kan, volstaat dat. Die eigenschap komt bijzonder goed van pas als men moet werken in moeilijk bereikbare plaatsen, zoals een uiterst nauwe koker. Firma Willems en Partners kan van ervaring spreken.

hgaquadaysrebris.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 985 – september 2022
Nieuwigheden op Hansgrohe Aqua Days

Op de tweede editie van Aqua Days, het virtuele evenement van sanitairfabrikant Hansgrohe, werden zowel de algemene filosofie van de groep toegelicht als een aantal nieuwigheden voorgesteld van de merken Hansgrohe en Axor. We selecteerden voor u enkele krachtlijnen.