bwtacceleratorduplex.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 986 – oktober 2022
Waterbehandeling op maat voor Accelerator

Accelerator staat niet enkel voor de samenwerking tussen verschillende biotechbedrijven en onderzoeksinstituten op het vlak van life sciences, maar ook voor de naam van een nieuw gebouw op het Utrecht Science Park. BWT – met rijke ervaring en expertise in apparatuur voor waterbehandeling op laboratoriumniveau – zorgde er voor een installatie op maat. Door een doordachte aaneenschakeling van standaardcomponenten kan de gevraagde waterkwaliteit worden bekomen en gewaarborgd.

schellveiligheid1hoekventiel.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 986 – oktober 2022
Veiligheid in sanitaire installaties

Schell, de Duitse fabrikant van kranen, stelt in zijn assortiment verschillende aspecten van veiligheid voorop, met bescherming van de waterkwaliteit en oplossingen tegen vorstschade, verbranding of lekken.

aquaconcepthotel1.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 986 – oktober 2022
Expertise in maatwerk voor projecten

Aquaconcept, de Belgische fabrikant van douchewanden, heeft de afgelopen jaren een stevige plaats verworven op de markt. Dat is onder meer te danken aan de service en de vele mogelijkheden tot maatwerk en personalisering. Diezelfde kwaliteiten hebben de firma in staat gesteld om door te dringen op de projectmarkt, meer bepaald in de hotelsector. Project sales manager Mathias De Blicck geeft wat toelichting.


CC Happening 2023
villeroybochsalesadvisorsartis.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 986 – oktober 2022
Sales Advisors sturen ook opleiding en digitale tools aan

In de voorbije jaren zijn Steffi Vissers, Gael Mammarella en Karel De Clercq uitgegroeid tot vertrouwde gezichten bij Villeroy & Boch. Als Sales Advisor zijn zij zeer breed in het sanitaire werkveld actief. Ze zijn niet enkel de link naar groothandels en installateurs (met showroom), maar ook nauw betrokken bij het opleidingsgebeuren en het promoten van de digitale tools.

willemswilrijk4takel.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 986 – oktober 2022
Alpinisme in de schacht

FlowFit, het innoverende toevoersysteem van Geberit, onderscheidt zich vooral door het installatiegemak. Door het nieuwe type van persfitting met persband, kan men immers verschillende diameters persen met dezelfde klem. Bovendien hoeft men de persklem niet meer rond de fitting te plaatsen, als men aan de persindicator kan, volstaat dat. Die eigenschap komt bijzonder goed van pas als men moet werken in moeilijk bereikbare plaatsen, zoals een uiterst nauwe koker. Firma Willems en Partners kan van ervaring spreken.

hgaquadaysrebris.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 985 – september 2022
Nieuwigheden op Hansgrohe Aqua Days

Op de tweede editie van Aqua Days, het virtuele evenement van sanitairfabrikant Hansgrohe, werden zowel de algemene filosofie van de groep toegelicht als een aantal nieuwigheden voorgesteld van de merken Hansgrohe en Axor. We selecteerden voor u enkele krachtlijnen.

hewi900lobby.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 985 – september 2022
Dispensers in elegante kleuren

Ideaal gezien zijn dergelijke dispensers tegelijk ook elegant en passen ze in het interieurconcept. Daarvoor moet er voldoende keuze zijn qua materiaal, oppervlakken en kleuren. Met de System 900 dispensers maakt accessoirefabrikant Hewi het mogelijk om de kleur van het product vrij te kiezen. Door het gebruik van robuuste materialen, zijn deze apparaten geschikt voor intensief gebruikte ruimtes, zoals hotels of zorginstellingen.

facqnivelles1.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 985 – september 2022
Exclusief Belgisch design bij Facq

Naadloze montage

delabieopenbaar3uraza.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 984 – mei 2022
Comfort in openbare toiletten

Met een goed gevoel een openbaar toilet binnengaan: niet zo lang geleden was dit nog ondenkbaar. Publiek sanitair had de naam onhygiënisch te zijn. Bovendien liet de privacy wel eens te wensen over, waardoor gebruikers zich nooit echt op hun gemak voelden tijdens een toiletbezoek. Vandaag is de maatschappij veranderd: we zijn mobieler en het aantal bezoekers van publieke gebouwen neemt toe. We kunnen stellen dat de grenzen tussen privé en openbaar steeds meer vervagen. We willen ons overal “thuis” voelen en daar spelen ontwerpers en uitbaters op in: ze houden rekening met het toenemend belang van welzijn in openbaar sanitair. Een keuze voor de juiste producten is meer dan ooit belangrijk.

schellvandaaldouche2_1.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 983 – april 2022
Vandaalbestendig kraanwerk

Vandalisme is helaas niet te vermijden in openbaar sanitair. Hoe groot het risico is, hangt af van de toepassing, maar men moet ervan uitgaan dat er altijd wel gebruikers zijn die het materiaal willen vernielen. Voor Schell, specialist in kraanwerk voor openbaar sanitair, is vandaalbestendig ontwerpen dan ook een basisvereiste. We spraken met Dirk Vanden Breede over de aanpak van de fabrikant.

zencha2.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 983 – april 2022
Hoge kwaliteit, ook in het instapgamma

Sanitairfabrikant Duravit stelde op de virtuele Design Days zijn nieuwigheden voor. Zoals we van de designspecialist uit het Zwarte Woud mogen verwachten, gaat het hier om samenwerkingen met gerenommeerde ontwerpers, met nieuwigheden van vaste waarde Philippe Starck maar ook nieuwkomers zoals Sebastian Herker. Misschien het meest opvallend was echter dat dit geen exclusieve series waren. Duravit biedt nu ook de kwaliteit en de vormgeving van de topklasse producten aan in het instapsegment. Tegelijk wordt de levenslange garantie nu ook naar deze reeksen uitgebreid.

geberitaquacleanbadkamer.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 983 – april 2022
Tien jaar Geberit AquaClean in België

Tien jaar geleden introduceerde sanitairspecialist Geberit de merknaam AquaClean voor zijn douche-wc’s in België. Toen liet de fabrikant een enquête uitvoeren rond de gebruikersgewoontes voor persoonlijke hygiëne, zowel in België als in andere Europese landen. De verjaardag was een goede gelegenheid om dat onderzoek nog eens over te doen.