delabiesfeerbeeldhogetempomix3.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 996 – maart 2024
Delabie nieuwigheden op VSK

Op de vakbeurs VSK in Utrecht maakte sanitairfabrikant Delabie van de gelegenheid gebruik om enkele nieuwe producten onder de aandacht te brengen. We gaan speciaal in op de Tempomix 3 zelfsluitende mengkraan voor wastafels en de 4-in-1 spiegelkast.

113898764xlnormalnone.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 996 – maart 2024
Dimensioneringstool voor grijswater

De vaststelling is bekend: enerzijds kampen we met droogte, terwijl er anderzijds talloze liters drinkwater in de riool verdwijnen. We moeten dus bewuster omgaan met water. Een mogelijke oplossing is om zoveel mogelijk gebruik te maken van niet-drinkbaar water. Voor heel wat toepassingen, zoals de toiletspoeling, is er helemaal geen drinkwater nodig. Bij niet-drinkbaar water denkt men doorgaans aan regenwater, maar het is ook mogelijk om licht vervuild afvalwater, ook bekend als grijswater, te benutten, mits een voorafgaande behandeling. Er is een Europese norm daarrond gepubliceerd (EN 16941-2) die de mogelijkheden en voorwaarden bepaalt. Buildwise heeft op basis van die norm een handige dimensioneringstool in Excel gemaakt.

geberitalbamontage.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 996 – maart 2024
Doorbraak van de douche-wc

Geberit is een van de pioniers op het vlak van de douche-wc. De afgelopen jaren heeft de firma er constant voor geijverd om deze productcategorie meer ingang te doen vinden, denken we maar aan de I Love Water campagne van een tiental jaren geleden. In december 2021 onderzocht de fabrikant hoe het gesteld was met douche-wc’s in ons land. Toen bleek dat meer dan de helft een aankoop overwoog (tegenover 38% 10 jaar voordien). De belangrijkste reden was een betere persoonlijke hygiëne, comfort en welzijn, maar het financiële aspect bleef een struikelblok. Met de AquaClean Alba wil Geberit dit product toegankelijk maken voor iedereen: het is een volwaardige design douche-wc aan een democratische prijs.

hewis900qf28006l.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 993 – oktober 2023
Verfijnd, licht en ongecompliceerd

Onze wereld wordt bepaald door geometrische vormen, en elke vorm heeft een betekenis. Voor HEWI is vooral het vierkant van speciaal belang. Dit komt omdat het symbool staat voor stabiliteit en kracht, en ook een sterke architecturale connectie heeft. Het zijn precies deze aspecten die de expert voor barrièrevrije sanitaire oplossingen wil overbrengen met zijn nieuwe reeks S 900 Q. Dit is de designvariant van het System 900 barrièrevrije architecturale systeem. Met S 900 Q vult HEWI het accessoire-assortiment van System 900 aan, dat door zijn purisme, rechtlijnigheid en lichtheid een uitgesproken architectonische stempel zet. Het wordt niet alleen in de zorg- en overheidssector, maar ook in hotels en privéwoningen toegepast.

vb275artisanaal.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 993 – oktober 2023
Jubileum voor Villeroy & Boch

De geschiedenis van Villeroy & Boch gaat terug tot 1748, toen François Boch in het dorpje Audun-le-Tiche in Lotharingen startte met de fabricage van tafelgerei in keramiek. In 1836 vormde dit bedrijf zich om tot Villeroy & Boch, een naam die nog altijd staat voor topkwaliteit in porselein. Innovatie en creativiteit bleven de kernwaarden van de firma. Het assortiment groeide van het oorspronkelijke tafelservies tot tegels, sanitair, geschenkartikelen en nog veel meer. Vandaag is het bedrijf onder meer bekend als een totaalaanbieder van oplossingen voor een hoogwaardige badkamerbeleving.

schellcertificering.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 992 – september 2023
Water besparen door aangepast kraanwerk

Door de klimaatverandering moeten we rekenen met langere droogteperiodes. In België valt het voorlopig nog mee, maar de problemen in Zuid-Europa bewijzen dat we nog niet uit de gevarenzone zijn. Bewust omspringen met drinkwater is dus geboden. Kraanspecialist Schell wijst erop dat er met aangepast kraanwerk al heel wat te besparen valt, met een minimum aan investeringen.

vanmarckelabtouchscreeninuse.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 992 – september 2023
Tinder voor badkamers

De coronamaatregelen hebben de shift naar online winkelen een stevige duw in de rug gegeven. Geen enkele sector is er immuun voor, ook niet de sanitairtoonzaal. Groothandel Van Marcke anticipeert op deze ontwikkeling met de opening van het Van Marcke Lab: een volledig digitale showroom in hartje Antwerpen. Hier kunnen eindklanten hun badkamer ontwerpen aan de hand van performante digitale instrumenten.

groheeverstream.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 990 – april 2023
Grohe mikt op duurzaamheid

Begin maart organiseerde sanitairfabrikant Grohe de Grohe X Summit, een driedaagse digitale conferentie onder het motto Caring For Water. Water is letterlijk levensnoodzakelijk en daarom moeten we er zorgvuldig mee omgaan. Een dag van de virtuele conferentie was dan ook gewijd aan duurzaamheid en hoe Grohe dat begrip invult. De fabrikant heeft hier een zeer brede aanpak.

wcblacktempoflux3763030delabie.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 990 – april 2023
Zuinige en betrouwbare oplossingen voor openbaar sanitair

Betrouwbaarheid, zuinigheid en hygiëne zijn van kapitaal belang in openbare toiletten. Daarom stelt Delabie, de specialist in openbaar sanitair de Tempoflux 3 toiletkraan met directe spoeling voor. Dit spoelsysteem wordt direct gevoed vanuit de waterleiding. Dat vermijdt een aantal problemen waar traditionele reservoirsystemen mee te kampen hebben.

facqvigour2.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 989 – maart 2023
Facq lanceert eigen merk voor sanitair en badkamerinrichting

Eigen merken verzoenen met de promotie van A-merken, het blijft een spanningsveld voor de distributie. Met Vigour heeft Facq echter een elegante oplossing voor dit dilemma gevonden. De Vigour-producten komen namelijk uit het assortiment van gerenommeerde fabrikanten. Ze bieden dus dezelfde garantie van kwaliteit en ondersteuning als een A-merk. Er worden geen compromissen gesloten om toch maar een bepaald prijspunt te halen. Het is integendeel een uitbreiding van het gamma om een antwoord te bieden op alle behoeften van de klant.

durlem1.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 988 – februari 2023
Durlem mikt meer dan ooit op service aan de klant

Laurent Vervier, algemeen directeur van Durlem, de Belgische specialist in waterbehandeling in Hermalle-sous-Argenteau (Luik), blikt terug op het vijftigjarige jubileum van de firma in 2022, en kijkt vooruit naar 2023. Durlem blijft immers niet op zijn lauweren rusten, en brengt een aantal innovaties uit, zoals een nieuwe generatie Vi-waterverzachters, het Aqua Pure Concept, en de ‘Ecole de l’eau’. De firma zet volop in op de klantenervaring.

bwtacceleratorduplex.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 986 – oktober 2022
Waterbehandeling op maat voor Accelerator

Accelerator staat niet enkel voor de samenwerking tussen verschillende biotechbedrijven en onderzoeksinstituten op het vlak van life sciences, maar ook voor de naam van een nieuw gebouw op het Utrecht Science Park. BWT – met rijke ervaring en expertise in apparatuur voor waterbehandeling op laboratoriumniveau – zorgde er voor een installatie op maat. Door een doordachte aaneenschakeling van standaardcomponenten kan de gevraagde waterkwaliteit worden bekomen en gewaarborgd.