intersolution249.jpg

BEURS  
Install Magazine 996 – maart 2024
Een ecosysteem ontstaat

Intersolution, de beurs voor zonne-energie in Flanders Expo in Gent, blijft groeien. Ook dit jaar werd de stijgende lijn verdergezet, met 10.000 m2 (30% meer dan in 2023) en 130 exposanten. Dit maakt Intersolution een vaste afspraak voor iedereen die met energiesystemen te maken heeft. Van de ruim 5.200 bezoekers, kwam het merendeel uit België, maar er waren ook 16% Nederlanders.

kopievan20240206rubenphilipsevskhires48.jpg

BEURS  
Install Magazine 996 – maart 2024
Praktische oplossingen primeren

Nederland maakt werk van de energietransitie. Het is de bedoeling dat er tegen 2030 ongeveer twee miljoen woningen aardgasvrij zijn. De Nederlandse bouw- en energiesector staat dus voor belangrijke uitdagingen. Een daarvan is om de impact van de elektrificatie op het elektriciteitsnet te beperken. Een andere is om passende oplossingen te vinden voor bestaande woningen

batibouw12jpg.jpg

BEURS  
Install Magazine 995 – februari 2024
Afspraak op Brussels Expo

Met de thema’s betaalbaar wonen en duurzaam verbouwen zet Batibouw tijdens haar 65ste verjaardag actuele bouw- en verbouwtopics op de agenda. Meer dan 350 exposanten geven een unieke inkijk in de bouw- en verbouwsector en  professioneel advies bij een bouw- of renovatieproject. 

solarsolutions5.jpg

BEURS  
Install Magazine 992 – september 2023
Duurzame oplossingen op Solar Solutions/Green Heating Solutions

Duurzame energie is in opmars en de markt daarvoor ziet dan ook een enorme groei. Installateurs, groothandels en andere professionals in de sector doen er daarom goed aan om de gecombineerde vakbeurs Solar Solutions/Green Heating Solutions te bezoeken. Hier kunnen zij de nieuwste producten op het gebied van zonne-energie, duurzaam verwarmen, energieopslag en EV-laadinfrastructuur ontdekken. Deze eerste Belgische versie van de beurs vindt plaats op woensdag 25 en donderdag 26 oktober 2023 in Kortrijk Xpo.

dsc0412ok.jpg

BEURS  
Install Magazine 992 – september 2023
Aandacht voor binneninstallaties op Aquarama Trade Fair

De Aquarama Trade Fair is niet alleen een netwerkgelegenheid; er is ook een uitgebreid lezingenprogramma over alle facetten van waterbehandeling. Enkele daarvan zijn gewijd aan binneninstallaties voor drinkwater. Dat maakt het ook de moeite voor professionals in sanitaire installaties om af te zakken naar de Brabanthal in Leuven op 19 oktober.

ishfairvisitorsps11.jpg

BEURS  
Install Magazine 988 – februari 2023
Ontmoetingsplaats voor de sector

Als het digitale experiment van ISH 2021 iets geleerd heeft, dan is het wel dat een virtuele vakbeurs geen volwaardig alternatief kan zijn voor een fysiek evenement. De beursorganisatie is dan ook erg tevreden dat ISH, de grootste HVAC-beurs ter wereld, weer kan doorgaan op haar vertrouwde plek in de beursgebouwen van Frankfurt. Bovendien komt deze beurs meer dan ooit gelegen: door de dubbele uitdaging van de energiecrisis en de energietransitie is er nood aan een ontmoetingsplaats voor de sector om van gedachten te wisselen over innovaties en oplossingen. ISH wil dan ook haar functie als forum ten volle waarmaken.

aq2019.jpg

BEURS  
Install Magazine 977 – mei 2021
Aquarama Trade Fair, opnieuw volgens origineel recept

Een goed recept hoef je niet te veranderen. Vanuit die overtuiging wordt de Aquarama Trade Fair al sinds 2005 in de Brabanthal in Leuven georganiseerd. Met één uitzondering weliswaar, want voor de vijftiende editie zag de organisatie zich vorig jaar genoodzaakt een virtueel alternatief aan te bieden. “Een eenmalige toegeving”, postuleert Katja Wijffels van FCO Media. “Dit jaar zal er opnieuw een fysieke beurs plaatsvinden.” Afspraak op 30 september in de Brabanthal dus?

bb20terugbliksfeer1.jpg

BEURS  
Install Magazine 969 – april 2020
Goede start voor Batibouw 2.0

Het jaar 2020 was een belangrijke editie voor Batibouw. Deze keer werd het concept grondig omgegooid, met andere openingsuren, aparte vakbeurzen in plaats van professionele dagen, een andere indeling... De reacties waren overwegend positief en met

doleish19foto4.jpg

BEURS  
Install Magazine 957 – februari 2019
ISH Frankfurt in een nieuw jasje

Voor de trouwe beursbezoekers wordt deze editie van ISH Frankfurt even wennen. Om te beginnen is het tijdstip verschoven: de beurs vindt niet langer plaats van dinsdag tot zaterdag, maar van maandag tot vrijdag. Ten tweede werd de halindeling

bb19presdolefoto6.jpg

BEURS  
Install Magazine 957 – februari 2019
Leven is bouwen

Dit jaar blaast Batibouw 60 kaarsjes uit, een verjaardag die passend gevierd zal worden, onder meer met een gelegenheidsversiering aan de ingangen. De beursorganisatie blijkt echter resoluut vooruit met toekomstgerichte thema’s en een aantal