ducoimateliertinylivingducobox.jpg

VENTILATIE EN KLIMATISATIE  
Install Magazine 996 – maart 2024
Atelier Tiny Living en DUCO: partners in creativiteit

Anderhalf jaar lanceerde Atelier Tiny Living een creatief bouwconcept. Ook DUCO speelt een rol in het verhaal. Met hun DucoBox Focus ventilatiesystemen ondersteunt DUCO Atelier Tiny Living door de kleine wooneenheden te voorzien van de nodige frisse lucht. Er wordt enkel zonaal geventileerd waar en wanneer nodig.

83779369xlnormalnone1.jpg

VENTILATIE EN KLIMATISATIE  
Install Magazine 995 – februari 2024
Slimme ventilatie in niet-woongebouwen

Het onderzoeksproject ‘Towards Smart Ventilation in Mid-Sized Buildings’ was een samenwerking tussen verschillende kennisinstellingen (KU Leuven, Universiteit Gent, Universiteit Antwerpen, Technische Universiteit Eindhoven en Buildwise), ondersteund door een ruime gebruikersgroep uit de industrie. Het doel was om slimme methoden voor het ontwerp van ventilatiesystemen in middelgrote niet-woongebouwen te ontwikkelen. Twee aspecten kregen speciale aandacht: het opstellen van indicatoren om de kwaliteit van ventilatiesystemen te beoordelen, en een geautomatiseerde ontwerpmethode voor een optimaal tracé. De resultaten werden voorgesteld op een webinar van AIVC, het informatiecentrum rond energie-efficiënte ventilatie van het IEA.

corporateshoot53.jpg

VENTILATIE EN KLIMATISATIE  
Install Magazine 994 – november 2023
Innovaties in ventilatie met warmteterugwinning

Ventilatie is een noodzaak in goed geïsoleerde woningen, zoveel is duidelijk. Maar hoe leg je een zuinige en goed werkende installatie aan? Wie daarop het antwoord weet, is Ventilair Group, een specialist in ventilatiesystemen voor woningen en kleine utiliteiten. De redactie sprak met Steven Braekeveldt van Ventilair Group en Michael Dillen van installatiebedrijf Dillen over innoverende ontwikkelingen op het vlak van ventilatie met warmteterugwinning.

smitsairjettilburggeenmistvorming.jpg

VENTILATIE EN KLIMATISATIE  
Install Magazine 993 – oktober 2023
Geen mistvorming op ijshockeyveld dankzij nieuw klimaatsysteem

In het Tilburgse sport- en recreatiegebied Stappegoor is het IJssportcentrum de vaste stek van de Tilburg Trappers. Deze ijshockeyclub sleepte al heel wat Nederlandse landstitels en bekers in de wacht. Recent werd het klimaatsysteem van het sportcomplex grondig vernieuwd. Naast de luchtbehandelingskast werden alle inblaasroosters vervangen door de hooginducerende Jet nozzleroosters van Smitsair-JETsystemen B.V.

optiair4ka.jpg

VENTILATIE EN KLIMATISATIE  
Install Magazine 992 – september 2023
Ventilatie en comfort

Ventilatie is een verplichting in elke woning die nieuw gebouwd of die energetisch gerenoveerd wordt. Deze verplichting biedt mogelijkheden maar ook veel vragen, die we in dit artikel zullen aanpakken en beantwoorden.

ducoim992labottegazelzatefix.jpg

VENTILATIE EN KLIMATISATIE  
Install Magazine 992 – september 2023
Zonale ventilatie en structurele zonwering voor La BoTTega

Eind mei 2023 werd het prestigieuze project La BoTTega van Strak project in Zelzate – naar een ontwerp van Sofie Ooms Architects – opgeleverd. Om de appartementen te voorzien van een optimaal thermisch binnenklimaat werd voor ventilatie en zonwering beroep gedaan op DUCO. Het project van Strak project uit Maldegem en architectenbureau Sofie Ooms Architects uit Antwerpen mag het nieuwe paradepaardje van Zelzate genoemd worden. Gelegen aan het vernieuwde en groene busplein, beschikken de 18 appartementen over een open en lichtrijk uitzicht.

thermocomfort.jpg

VENTILATIE EN KLIMATISATIE  
Install Magazine 991 – mei 2023
Thermisch comfort met ventiloconvectoren

De opkomst van de warmtepomp betekent dat het afgiftesysteem moet aangepast worden. Doorgaans denkt men dan aan vloerverwarming, maar ook ventiloconvectoren hebben interessante troeven. Ze kunnen werken als lage-temperatuurverwarming en zorgen ook voor efficiënte en zuinige koeling. Thermo Comfort heeft met de AirLeaf een interessante oplossing.

ubbinkairexcellentventilateaccessoiresreserve.jpg

VENTILATIE EN KLIMATISATIE  
Install Magazine 990 – april 2023
Slimme en complete ventilatie-oplossingen

De ventilatiemarkt is inmiddels goed voor meer dan de helft van de omzet bij Ubbink. “Met ons stelselmatig uitgebreide en complete ventilatiesysteem – met als paradepaardje het Air Excellent luchtverdeelsysteem – zijn we ook op de projectenmarkt actief. Onze performante en betrouwbare oplossingen verminderen het energieverbruik in gebouwen en zorgen voor een gezond binnenklimaat. Kwaliteit en het ontzorgen van de installateur staan voorop”, zegt Dominique Casteleyn, Sales & Marketing Manager van Ubbink BeLux.

rensonflux3.jpg

VENTILATIE EN KLIMATISATIE  
Install Magazine 990 – april 2023
Nieuwe balansventilatie-unit van Renson

Met de Flux+ Flat lanceert ventilatiespecialist Renson de eerste in een nieuwe reeks compacte, geconnecteerde en vraaggestuurde balansventilatietoestellen voor zowel nieuwbouw als grondige renovaties. Daarmee trekt het bedrijf zijn expertise in C+-systemen, zoals de Healthbox 3.0, door naar balansventilatie met warmteterugwinning.

ducoinstallsuikerparkberging.jpg

VENTILATIE EN KLIMATISATIE  
Install Magazine 989 – maart 2023
Aangenaam en gezond ventileren in appartementen Suikerpark

Wonen, ontspannen en werken in een groene omgeving kan voortaan ook in een stadspark in hartje Veurne. Het project Suikerpark – van bouwheer ION – staat niet enkel voor een natuurgebied en een recreatief park, maar ook voor duurzame bouwoplossingen en maximaal energiezuinig leefcomfort. Zo krijgen de appartementen in de Suikertorens verse lucht via elektronisch gestuurde TronicVent ventilatieroosters van Duco, gekoppeld aan het Duco Silent Tronic System.

rensonheader.jpg

VENTILATIE EN KLIMATISATIE  
Install Magazine 988 – februari 2023
Efficiëntie door vraagsturing

Efficiënt ventileren is een evenwichtsoefening. Enerzijds moet er voldoende verse lucht worden toegevoerd voor een gezond binnenklimaat, anderzijds moeten de ventilatieverliezen en het energieverbruik zo laag mogelijk zijn, zeker in tijden van hoge energieprijzen. Met het vraaggestuurd C+ systeem heeft Renson een oplossing in huis die aan beide voorwaarden voldoet. Dat blijkt onder meer uit het voorbeeld van een woning in Hamme, waarbij de ventilatie gerealiseerd werd door de firma Yvick-Ventilatie.

daikinugent2ahu.jpg

VENTILATIE EN KLIMATISATIE  
Install Magazine 988 – februari 2023
Daikin ventilatiesysteem in faculteit Dierengeneeskunde (UGent)

De faculteit Dierengeneeskunde van UGent draagt tot wijd buiten onze landsgrenzen een ijzersterke reputatie. Wie daaraan twijfelt, moet maar eens de parking oprijden en op de vele buitenlandse nummerplaten letten. In de categorie Veterinary Sciences staat de faculteit opnieuw op de eerste plaats in de ‘Shanghai Ranking of Academic Subjects’, een prestigieuze en internationale ranking van de beste universiteiten. De faculteit Dierengeneeskunde van UGent kampeert er zowat op de eerste plaats. Professoren, (aspirant-)dierenartsen, ondersteunend personeel, iedereen komt elke dag met diezelfde drive naar Merelbeke om alles uit de kast te halen om de patiënten de best mogelijke zorgen te geven. Gaat het nu om een paard, een hond, een reptiel of een hamster, sowieso komen ze in goede handen.