imingoudenbaksteen23_2.jpg

SECTORNIEUWS 21/02/2023

Gouden Baksteen voor Matthias Diependaele

De Gouden Baksteen is de trofee die Bouwunie, de vereniging van de bouw-kmo’s, uitreikt aan de politicus of organisatie die zich het afgelopen jaar het meest verdienstelijk heeft gemaakt voor de bouwsector. Dit jaar ging de prijs naar Matthias Diependaele (N-VA), Vlaams minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed. Maatregelen zoals MijnVerbouwLening, MijnVerbouwPremie en de sloop- en heropbouwpremie geven kandidaat-bouwers en -verbouwers een duwtje in de rug. Daarnaast ijvert de minister voor meer betaalbare en sociale woningen, en werkt hij aan stipte betalingen voor de overheid.

Op het 26ste Gala van de Gouden Baksteen reikt Bouwunie niet alleen een prijs uit aan een politicus of organisatie; de vereniging heeft ook een reeks onderscheidingen voor verdienstelijke leden. Elke dag tonen bouwondernemers zich innovatief om de uitdagingen aan te kunnen, en Bouwunie vindt dat dit erkenning verdient. Op deze editie waren deze prijzen in een nieuw jasje gestoken en uitgebreid.

Zo werd Confistruct uit Denderhoutem de Belofte van het Jaar. Deze firma, gespecialiseerd in totaalafwerking van kantoren en commerciële ruimtes verdrievoudigde de omzet in 2022.

Pglas uit Tielen werd de Werkgever en Digitale Onderneming van het jaar. Open communicatie, opleidingsmogelijkheden en aandacht voor digitale transformatie leiden tot een efficiënte en aangename werkomgeving.

Steen Vastgoed uit Kapellen werd de Duurzame Onderneming van het jaar. Deze bouwfirma voor appartementen en woningen slaagt er steeds in om het beter te doen dan de wetgeving oplegt.

De prijs voor het Project van het Jaar ging naar Gielen&Gielen uit Riemst. Met hun project The Farm Kesselt vormde dit bedrijf een oude hoeve om tot 13 duurzame eengezinswoningen, met behoud van het authentieke karakter.

www.bouwunie.be