fairheaderhomeback.jpg

EVENEMENTEN  
Install Magazine 978 – september 2021
Cool & Comfort Conference ook voor HVAC-technici

Cool & Comfort Conferences is een unieke combinatie van congres en netwerkevent over HVAC-R. Behalve het lezingenprogramma is er ook ruim de gelegenheid om contacten te leggen met andere deelnemers en met de sponsors. Het doelpubliek bestaat uit installateurs, technici, ontwerpers, professionele gebruikers, kortom iedereen die professioneel met HVAC-R bezig is. De eerste dag richt zich eerder tot de koeltechniek, terwijl de tweede dag gewijd is aan warmtepompen en ventilatie. De lezingen beslaan een waaier van onderwerpen.

baportalinwomansdesktop1.jpg

EVENEMENTEN  
Install Magazine 978 – september 2021
Bouwsector mee op de sneltrein van de digitalisering

Tijdens een virtueel rondetafelgesprek zochten enkele belangrijke spelers uit de bouwsector antwoorden op de vraag “Wat is de impact van de digitalisering op de bouw- en woonsector?” De digitalisering heeft een enorme invloed op de werkprocessen, de consumenten en de human resources. De coronacrisis heeft deze transformatie nog versneld.

17022948537989784801517238003268276874449971n.jpg

EVENEMENTEN  
Install Magazine 977 – mei 2021
Mostra Convegno Expocomfort Live+Digital 2021

Op 8 en 9 april 2021 Live en van 10 tot 16 april 2021 een vervolg op het digitale platform ging de eerste editie van Mostra Convegno Expocomfort Live+Digital ‘The New Experience’ door. Hiermee ontwierp de organisatie een alternatief voor het wegvallen van MCE 2020, wereldwijd een van de toonaangevende vakbeurzen voor residentiële, commerciële en industriële verwarming, koeling, airconditioning, ventilatie en sanitair. Het was voor alle partijen wat zoeken en aftasten, maar uiteindelijk een geslaagde opzet die voor de nodige animo zorgde. Maar tegelijk is de goesting naar de echte vakbeurs in 2022 alleen maar groter geworden.


Euro-Index feb2023
brandbarekoelmiddelen.jpg

EVENEMENTEN  
Install Magazine 977 – mei 2021
Programma Cool & Comfort Conferences gekend.

Het programma van de Cool & Comfort Conferences van 13 en 14 oktober in ’ t Bauhuis in Sint – Niklaas is gekend.

goudenbaksteen21foto1.jpg

EVENEMENTEN  
Install Magazine 975 – maart 2021
Gouden Baksteen voor Premier De Croo

Met de Gouden Baksteen bekroont Bouwunie, de federatie van de bouw-kmo’s, telkens de politicus of instantie die zich het jaar voordien het meest verdienstelijk heeft gemaakt voor de bouwsector. Voor 2020 ging de trofee naar premier De Croo. Daar waren verschillende redenen voor. Bovenaan de lijst stond uiteraard de uitbreiding van de btw-verlaging voor sloop en heropbouw. Maar ook de plaats van de bouw in de relanceplannen en de inspanningen om de bouw coronaproof te laten werken speelden mee.

ish21voorstellingfoto2.jpg

EVENEMENTEN  
Install Magazine 974 – februari 2021
ISH gaat digitaal

Omwille van de maatregelen tegen het coronavirus is het niet haalbaar om de ISH-beurs in Frankfurt als een fysiek evenement te laten doorgaan. De organisatie heeft besloten om volop de kaart van de digitalisering te trekken, en een virtuele beurs aan te bieden. De kernactiviteit van ISH is immers om leveranciers in contact te brengen met gebruikers. Dat hoeft echter niet per se fysiek te gebeuren. Daarom wil ISH Frankfurt zijn rol als platform voor de sector blijven vervullen, zij het op een andere manier. De sector kan immers helpen om een antwoord te bieden op enkele van de grote uitdagingen van deze tijd.


Batibouw 2023
bb21sfeer.jpg

EVENEMENTEN  
Install Magazine 974 – februari 2021
Batibouw wordt virtueel

Met de coronamaatregelen werd het al snel duidelijk dat het niet mogelijk zou zijn om Batibouw in zijn vertrouwde vorm te organiseren. Daarom gooide de organisatie het over een andere boeg: van 27 tot 7 maart, dus op de oorspronkelijk voorziene data, zal de beurs als een online evenement plaatsvinden. De bijbehorende vakbeurzen, zoals Installpro, zijn verplaatst naar juni, wanneer ze naar verwachting fysiek zullen kunnen doorgaan.

wpp20figuur41.jpg

EVENEMENTEN  
Install Magazine 974 – februari 2021
Warmtepompen als onderdeel van de relance

Zoals vele evenementen is ook het symposium van het warmtepompplatform digitaal verlopen. Het motto dit jaar was ‘het momentum voor de warmtepomp’. We bevinden ons inderdaad op een belangrijk moment. De Europese Commissie heeft ambitieuze doelstellingen vooropgesteld. Tegelijk biedt de relance na de coronacrisis de gelegenheid om te breken met traditionele systemen. De warmtepomp kan daarvan gebruik maken om een plaats op het podium te verwerven.

ehpahpcy20fotokesko.jpg

EVENEMENTEN  
Install Magazine 974 – februari 2021
EHPA bekroont veelbelovende projecten

Wat een feestelijke tiende editie moest worden van de Heat Pump City of the Year Award, werd zoals zo vele evenementen omgevormd tot een online gebeurtenis. Met de Heat Pump City of the Year (kortweg HPCY) bekroont EHPA, de Europese vereniging voor de warmtepompsector, het meest beloftevolle urbanisatieproject met warmtepompen. Door het groeiende belang van warmtepomptechniek besloot de organisatie om prijzen toe te kennen in bijkomende categorieën. Naast de eigenlijke HPCY, kende EHPA dus ook bekroningen uit in de categorieën DecarBuilding, DecarbIndustry en NextGenerationHeatpump


CC Happening 2023
eusewgasforclimatefiguur2310.jpg

EVENEMENTEN  
Install Magazine 971 – september 2020
Rol van de gasnetwerken in de energietransitie

Men is er lang van uitgegaan dat decarbonisatie gelijk zou staan met een verregaande elektrificering. Die visie wordt echter meer en meer bijgesteld. Het aandeel van elektriciteit zal toenemen, zoveel is zeker, maar daarnaast zal er ook nog een rol

56972795l.jpg

EVENEMENTEN  
Install Magazine 971 – september 2020
Waterstof als drijvende kracht van de energietransitie

Waterstof wordt steeds meer gezien als een cruciaal element in de energietransitie. Het biedt namelijk niet alleen de mogelijkheid om groene stroom gemakkelijk op te slaan en te transporteren; het is ook een duurzame oplossing voor een aantal

47674412l.jpg

EVENEMENTEN  
Install Magazine 971 – september 2020
EU mikt op groen herstel na coronacrisis

Dit jaar was het een speciale editie van de European Sustainable Energy Week (EUSEW): door de coronamaatregelen speelde alles zich namelijk online af. De coronacrisis stond ook centraal in alle debatten, of beter de periode na de crisis. De