therconterwalle1.jpg

WARMTEPOMPEN  
Install Magazine 985 – september 2022
Thermastage warmtepompen voor duurzame verwarming en SWW

In het centrum van Adegem realiseert Huysman Bouw de nieuwe verkaveling Hof ter Walle met twee appartementsgebouwen met elk 14 wooneenheden en 29 woningen. Alle appartementen hebben een open leefkeuken, woonruimte met aansluiting naar het terras, 1 of 2 slaapkamers, een badkamer met bad en/of douche en een was/bergruimte. Dankzij Thermastage lucht-water warmtepompen kunnen de bewoners genieten van duurzame verwarming en sanitair warm water, zonder dat dit zich vertaalt in een dure energierekening.

viessmannbinnen.jpg

VERWARMING  
Install Magazine 985 – september 2022
Installatievriendelijke warmtepompen

Als we werk willen maken van de energietransitie, moeten we af van fossiele brandstoffen voor verwarming. In de verschillende regio’s worden maatregelen in die zin genomen: Vlaanderen mikt op warmtepompen in nieuwbouw, en Brussel wil tegen 2035 zelfs helemaal af van fossiele brandstoffen. Daarbij stoot men echter op een praktisch probleem: de renovatiegraad is te laag. Als de overschakeling telkens gepaard moet gaan met een grondige renovatie, halen we het nooit. Er is dus een oplossing nodig die even gemakkelijk is als een ketelvervanging. Viessmann brengt daarvoor de Vitocal 252 serie lucht-water warmtepompen uit.

fernoxtoitmoi1.jpg

VERWARMING  
Install Magazine 985 – september 2022
Slibverwijdering bij Toit&moi

De technische ploeg van Toit&moi, de huisvestingsmaatschappij uit de streek van Bergen, staat in voor 5.200 woningen, en dat is slechts een deel van hun taak. Daarnaast zijn er elk jaar nog renovatieprojecten, en worden er ook nieuwe woningen gebouwd. Voor een betrouwbare werking van al deze installaties moet het slib eruit verwijderd worden, onder meer door een aangepaste filter. Dat gebeurt preventief bij elke nieuwe installatie en bij onderhoud of herstelling van bestaande. De resultaten zijn er: minder onderhoud, minder interventies, minder klachten van bewoners.


CC Happening 2023
linumalixodakdoorvoersokkels.jpg

VENTILATIE EN KLIMATISATIE  
Install Magazine 985 – september 2022
Alixo schakelt een versnelling hoger

Met Alixo zet Linum Group, de bekende verdeler van onderdelen voor HVAC-installaties, een eigen merk in de markt als antwoord op vele vragen van installateurs. “Inmiddels is het productportfolio vrij breed: van dakdoorvoeren tot alle mogelijke componenten om een HVAC-installatieproject mooi af te werken en te onderhouden”, aldus Jan Vanderbeke, CEO van Linum Group, dat met Alixo ook zelf producent wordt.

hgaquadaysrebris.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 985 – september 2022
Nieuwigheden op Hansgrohe Aqua Days

Op de tweede editie van Aqua Days, het virtuele evenement van sanitairfabrikant Hansgrohe, werden zowel de algemene filosofie van de groep toegelicht als een aantal nieuwigheden voorgesteld van de merken Hansgrohe en Axor. We selecteerden voor u enkele krachtlijnen.

hewi900lobby.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 985 – september 2022
Dispensers in elegante kleuren

Ideaal gezien zijn dergelijke dispensers tegelijk ook elegant en passen ze in het interieurconcept. Daarvoor moet er voldoende keuze zijn qua materiaal, oppervlakken en kleuren. Met de System 900 dispensers maakt accessoirefabrikant Hewi het mogelijk om de kleur van het product vrij te kiezen. Door het gebruik van robuuste materialen, zijn deze apparaten geschikt voor intensief gebruikte ruimtes, zoals hotels of zorginstellingen.

facqnivelles1.jpg

SANITAIR  
Install Magazine 985 – september 2022
Exclusief Belgisch design bij Facq

Naadloze montage

rockwoolteclit2.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
Install Magazine 985 – september 2022
IJskoud de beste

Rotswol is al tientallen jaren een bekend en vertrouwd product voor vele toepassingen van technische isolatie. Rockwool staat echter niet stil en blijft in ontwikkeling, zoals met de innovatie isolatie van koudeleidingen. Uitgangspunt is en blijft het leveren van hoogwaardige producten, met klantsupport vanuit de kennis en kunde die Rockwool in huis heeft.

promaz1.jpg

WETGEVING  
Install Magazine 984 – mei 2022
Promaz Fonds gaat van start

Sinds 1 april 2022 wordt de sanering van een bodemverontreiniging als gevolg van een lekkende stookolietank voor gebouwenverwarming gedekt door het Promaz fonds. Dat laatste werd opgericht door de sectorverenigingen Brafco, Energia en Informazout. De lancering van dit fonds is goed nieuws, want een dergelijke sanering kan duur uitvallen en overschrijdt dikwijls de financiële draagkracht de eigenaar of exploitant. Promaz slaat zowel op woningen als op niet-woongebouwen.

vmhomepagenl.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 984 – mei 2022
Van Marcke webshop in een nieuw jasje

E-commerce zit al een tijdje in de lift, en de coronamaatregelen hebben die beweging alleen maar versneld. Groothandel Van Marcke speelt hierop in, en heeft recent zijn professionele webshop helemaal in een nieuw kleedje gestoken. Dit is nog maar het begin van een hele digitale vernieuwing; er zitten nog tal van nieuwe functies in de pijplijn. We spraken met Pascal de Spiegeleer en Eline Vanassche over de visie van Van Marcke op e-commerce.

grohefuhr2wkk.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 984 – mei 2022
Duurzaamheid als fundament

Circulariteit en duurzaamheid zijn modewoorden geworden; er gaat geen dag voorbij of iemand heeft het erover. Daardoor dreigen die termen hun betekenis te verliezen. Om na te gaan wat circulariteit in de sanitairsector werkelijk betekent, vroegen we aan sanitairfabrikant GROHE hoe deze firma dit idee in de praktijk vertaalt. Thomas Fuhr, leader fittings Lixil International en Co-CEO van GROHE, stond ons te woord.

lgnieuwkomers2022b2b.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Install Magazine 984 – mei 2022
LG Air Solutions is klaar voor de toekomst

Met extra mankracht wil LG Air Solutions haar positie op de Belgische markt verder versterken. Kris Sampers wordt als Business Development Manager één van de nieuwe gezichten op de Benelux-markt. Pieter Beerten wordt als Service Engineer één van de aanspreekpunten van LG Air Solutions op het terrein. “De toenemende elektrificatie speelt in de kaarten van LG”, aldus de door de wol geverfde vakspecialisten.